Aktuelnosti

Pogledajte najnovije aktuelnosti vezane za seminare, predavanja, letnje i zimske škole, kongrese i stručne skupove.

2018.

Novi video materijal

U VIDEO GALERIJI POSTAVLJEN JE MATERIJAL NA TEMU:

DIDAKTIČKO – METODIČKA OSNOVA GLAVNG DELA ČASOVA IZ ATLETIKE

U prethodnim prikazima prva dva dela časova iz atletike već je ukazano na takvu koncepciju didaktičke strukture koja se zasniva na logičkoj celini sadržaja koji su usmereni prema tehničko -koordinacionom zadatku u glavnom delu časa.

U narednom periodu biće prikazani glavni delovi ovih časova iz: nastavak: bacanje kugle, skok udalj, tehnika trčanja, koji su organizovani u radnim grupama sa različitim zadacima, i to dve na obučavanju i uvežbavanju same tehnike I jedna grupa na usavršavanju onih fzičkih sposobnosti koje su značajne za izvođenje glavnog zadatka. Ovakav pristup u izboru grupnog rada u kojim je uključen i zadatak na usavršavanju fizičkih sposobnosti kao organizacioni oblik rada, proizlazi iz činjenice da postoji povratna uzajamna veza između fizičke i tehničke strane kretne aktivnosti – zavise jedna od druge i utiču jedna na drugu, dakle nalaze se u dijalektičkom odnosu, koju treba eksploatisati u tehnologiji rada na času.

Prema tome, kako je poznato da tehnika atletskih disciplina pripada onim kretanjima koje zavise od nivoa razvijenosti fizičkih sposobnosti, najpre će se posebno prikazati:

1. Metodološki pristup u rešavanju pitanja individualne fizićke pripremljenosti učenika koji će se modelirati u didaktičku strukturu časa – njenog glavnog dela.

2. Prezentacija primera vežbi u programu za usavršavanje fizičkih sposobnosti, na osnovu kojeg se preuzimaju one koje su u funkciji savladavanja glavnog zadatka

Opširnije…

Novi video materijal

U PETAK, 20. APRILA PREDSTAVLJENA JE MONOGRAFIJA

“DRUŠTVO PEDAGOGA FIZIČKE KULTURE SRBIJE

2000-2016. GODINE”

(Članak preuzet sa zvanične prezentacije grada Zrenjanina)

Opširnije…

Prezentacija monografije

U PETAK, 20. APRILA ODRŽAĆE SE PREZENTACIJA MONOGRAFIJE POD NASLOVOM:

“DRUŠTVO PEDAGOGA FIZIČKE KULTURE SRBIJE

2000-2016. GODINE”

Opširnije…

Novi video materijal

U VIDEO GALERIJI POSTAVLJEN JE MATERIJAL NA TEMU:

“ČAS TEHNIKA TRČANJA”

Opširnije…

Tehnika trčanja

Vežbe za časove sa temom TEHNIKA TRČANJA biće prikazane u dva dela prema dosadašnjoj metodologiji, odnosno, sortirane po pojedinim delovima časa. U kasnijoj fazi uvežbavanja i usavšavanja tehnike sve vežbe iz glavnog dela časa, kao savladane, mogu da se pomeraju u prva dva dela časa kada se u glavnom delu časa radi na pripremi za trčanaja na duge staze ili krosa prema planu i programu za pojedine razrede prema metodi intervalnog ili trajnog rada. Nastavanik će proceniti nivo savladanosti pojedinih vežbi kako bi ih pravovremeno pozicionirao u pojedine delove časa. Takođe, preporučuje se da se neke vežbe tehnike trčanja, kao savladane, primenjuju u prva dva dela časa tokom celog ciklusa obuke tehničkih disciplina (skog udalj i uvis, bacanje kugle) kao “preklapanje programa” kako bi se intenzivirao proces usvršavanja tehnika trčanja, kao osnovno motoričko umenje u svim sportovima, ali i u svakodnevnom životu.

2017.

Sednica upravnog odbora

9. NOVEMBRA 2017. GODINE ODRŽANA JE SEDNICA UPRAVNOG ODBORA DRUŠTVA I TOM PRILIKOM ANALIZIRAN JE NOVI PLAN I PROGRAM ZA PETI RAZRED, KAO I DRUGA PITANJA IZ PROGRAMA 2016/17.

Opširnije…

Čas bacanja kugle

U VIDEO GALERIJI POSTAVLJEN JE ODABRANI VIDEO MATERIJAL NA TEMU:
“ČAS BACANJA KUGLE”

Opširnije…

Novi video materijal

IZRAĐENA JE MONOGRAFIJA DRUŠTVA PEDAGOGA FIZIČKE KULTURE SRBIJE (2000-2016)

Opširnije…