O nama

Društvo pedagoga fizičke kulture Srbije

DRUŠTVO PEDAGOGA FIZIČKE KULTURE SRBIJE je nestranačka organizacija pedagoga fizičke kulture, koja se bavi unapređenjem nastave fizičkog vaspitanja, optimalizacijom i usavršavanjem tehničke i didaktičko-metodičke zasnovanosti radnih procesa u fizičkom vaspitanju, edukaciojom pedagoga fizičke kulture, kroz letnje i zimske škole, seminare i kongrese i aktivno ucestvuje i u svim znacajnim pitanjima iz oblasti obrazovanja i fizicke kulture uopšte.

Društvo ima tradiciju dugu dvadesetak godina. Osnovana pre tridesetak godina, prestala je privremeno sa radom 1992.godine. Inicijativa za ponovno osnivanje Društva potekla je sa Letnje škole u Aranđelovcu, 1997.godine, podržana je na Januarskim danima prosvetnih radnika 1998, Republičkom seminaru u Zrenjaninu 1999. godine, da bi se Osnivačka Skupština održala 14. janura 2000. godine . Za prvog predsednika izabran je prof. dr Luka Berković, koji se posle dve godine zbog bolesti povukao a dužnost predsednika preuzima dr Vladimir Kebin.Na redovnoj skupštini na Rudniku 2006. godine izvršene su znacajne izmene u Statutu kako bi Društvo efikasnije funkcionisalo, a 2008. godine na Letnjoj školi u Loznici dr Vladimir Kebin se povlaci sa funkcije, a dužnost predsednika obavlja dotadašnji potpredsednik mr Verica Ðukic.

Naši ciljevi

Drušvo pedgoga fizičke kulture Srbije svoj rad zasniva na statutarno definisanim ciljevima od kojih značajno mesto zauzimaju: planski, sistematskl i organizovani rad na stručnom usavršavanju, informisanju pedagoga fizičke kulture putem seminara, predavanja, letnjih I zimskih škola, kongresa I stručnih skupova. Ovo su naši ciljevi:

h

Pokretanje, pomoć i neposredno učešće u projektovanju i sprovođenju naučnih istraživanja od posebne važnosti za nastavuškolskog, fizičkog vaspitanja.

h

Praćenje stanja i aktuelnih zbivanja na području fizičkog vaspitanja školske omladine.

h

Informisanje svojih članova o najnovijim naučnim, tehnološkim i metodološkim dostignućima u oblasti fizičke kulture i posebno fizičkog vaspitanja.

h

Očuvanje ugleda i interesa nastavničke struke u celini.

h

Plansko i organizovano stručno informisanje i usavršavanje pedagoga fizičke kulture organizacijom seminara, predavanja, letnjih škola.

h

Aktivno učešće u pripremanju i donošenju Zakona, normativnih i drugih akata kojima se reguliše položaj i status nastave fizičkog vaspitanja.

Članovi smo

SportskiSavezSrbije

Sportski savez Srbije

FIEP

Međunarodna federacija za fizičko vaspitanje

Asocijacija ,,Sport za sve”

Evropska asocijacija za fizičko vaspitanje

Sarađujemo sa

DIF-Logo

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu

dif-ns

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu

dif-nis

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu

Fakultet_fizičkog_vaspitanja_i_sporta_Pale

Fakltet fizičke kulture u Republici Srpskoj na Palama

Univerzitet_Novi_Pazar

Državni univerzitet u Novom Pazaru

FS_logo

Fakultet za sport u Ljubljani

Predsedništvo Društva pedagoga fizičke kulture Srbije

Mr Verica Đukić, predsednik

Dr Dušica Cokić

Petar Erdeljan, profesor

Prof. dr Nenad Živanović

Nikola Vunduk, profesor

Slavoljub Đorđević, profesor

Dr Miroljub Ivanović

Mr Zoran Sretenović

Mr Momir Ćirić

KONTAKT: DRUŠTO PEDAGOGA FIZIČKE KULTURE SRBIJE
Ive Lola Ribara 68
23000 Zrenjanin
Tel/faks 023/534-575
Mob. 064/37-19-099
el.pošta: djukicverica@gmail.com

Pogledajte Uslove za učlanjenje u Društvo pedagoga fizičke kulture Srbije.