O nama

Društvo pedagoga fizičke kulture Srbije

DRUŠTVO PEDAGOGA FIZIČKE KULTURE SRBIJE je nestranačka organizacija pedagoga fizičke kulture, koja se bavi unapređenjem nastave fizičkog vaspitanja, optimalizacijom i usavršavanjem tehničke i didaktičko-metodičke zasnovanosti radnih procesa u fizičkom vaspitanju, edukaciojom pedagoga fizičke kulture, kroz letnje i zimske škole, seminare i kongrese i aktivno ucestvuje i u svim znacajnim pitanjima iz oblasti obrazovanja i fizicke kulture uopšte.

Društvo ima tradiciju dugu dvadesetak godina. Osnovana pre tridesetak godina, prestala je privremeno sa radom 1992.godine. Inicijativa za ponovno osnivanje Društva potekla je sa Letnje škole u Aranđelovcu, 1997.godine, podržana je na Januarskim danima prosvetnih radnika 1998, Republičkom seminaru u Zrenjaninu 1999. godine, da bi se Osnivačka Skupština održala 14. janura 2000. godine . Za prvog predsednika izabran je prof. dr Luka Berković, koji se posle dve godine zbog bolesti povukao a dužnost predsednika preuzima dr Vladimir Kebin.Na redovnoj skupštini na Rudniku 2006. godine izvršene su znacajne izmene u Statutu kako bi Društvo efikasnije funkcionisalo, a 2008. godine na Letnjoj školi u Loznici dr Vladimir Kebin se povlaci sa funkcije, a dužnost predsednika obavlja dotadašnji potpredsednik mr Verica Ðukic.

Naši ciljevi

Drušvo pedgoga fizičke kulture Srbije svoj rad zasniva na statutarno definisanim ciljevima od kojih značajno mesto zauzimaju: planski, sistematskl i organizovani rad na stručnom usavršavanju, informisanju pedagoga fizičke kulture putem seminara, predavanja, letnjih I zimskih škola, kongresa I stručnih skupova. Ovo su naši ciljevi:

h

Pokretanje, pomoć i neposredno učešće u projektovanju i sprovođenju naučnih istraživanja od posebne važnosti za nastavuškolskog, fizičkog vaspitanja.

h

Praćenje stanja i aktuelnih zbivanja na području fizičkog vaspitanja školske omladine.

h

Informisanje svojih članova o najnovijim naučnim, tehnološkim i metodološkim dostignućima u oblasti fizičke kulture i posebno fizičkog vaspitanja.

h

Očuvanje ugleda i interesa nastavničke struke u celini.

h

Plansko i organizovano stručno informisanje i usavršavanje pedagoga fizičke kulture organizacijom seminara, predavanja, letnjih škola.

h

Aktivno učešće u pripremanju i donošenju Zakona, normativnih i drugih akata kojima se reguliše položaj i status nastave fizičkog vaspitanja.

Članovi smo

SportskiSavezSrbije

Sportski savez Srbije

FIEP

Međunarodna federacija za fizičko vaspitanje

Asocijacija ,,Sport za sve”

Evropska asocijacija za fizičko vaspitanje

Sarađujemo sa

DIF-Logo

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu

dif-ns

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu

dif-nis

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu

Fakultet_fizičkog_vaspitanja_i_sporta_Pale

Tel/faks 023/534-575
Mob. 064/37-19-099
el.pošta: djukicverica@gmail.com

Pogledajte Uslove za učlanjenje u Društvo pedagoga fizičke kulture Srbije.